deze site

Deze internetsite is voor iedereen die betrokken is bij CKV en cultuureducatie in het voortgezet onderwijs.

Doel van deze site is om  scholen, CKV docenten en cultuurcoordinatoren te ondersteunen bij CKV en cultuurbeleid schoolbreed. 

In eerste instantie heb ik de site gemaakt voor de vele collega's die bij mij in de afgelopen 15 jaar cursussen en studiedagen over CKV, de cultuurkaart en cultuurbeleid hebben gevolgd en die op de hoogte willen blijven van belangrijke ontwikkelingen. Maar ook voor docenten die niet een studiedag of cursus volgen kan de site nuttig zijn.

Veel informatie is ook op andere internetsites te vinden, maar dan moet je wel weten waar je moet zoeken. Hier wordt deze informatie centraal verzameld en overzichtelijk gepresenteerd.

Over CKV en cultuureducatie in het vo is natuurlijk veel meer op internet te vinden, teveel om op te noemen. Dit is dus mijn persoonlijke selectie.  Als er belangrijke informatie ontbreekt, of als iets niet (meer) klopt, laat dat dan weten. 

Sprekende voorbeelden van kijkwijzers, cultureel zelfportretten en cultuurbeleidsplannen voor 2013-14 zijn meer dan welkom.  Deze kan ik als pdf opnemen. Graag wel je naam en de naam en plaats van de school vermelden. Ik pas de site regelmatig aan. Alvast bedankt!

Deze site richt zich op het schoolvak CKV en deels ook cultuureducatie vo schoolbreed. De kunstvakken komen hier niet aan bod.

Ik wil graag alle CKV collega's en cuco's (afkorting van cultuurcoördinator) bedanken voor de vele inspirerende voorbeelden van good practice. Een aantal heb ik op de site geplaatst (vooral in de pdf's te vinden).

Succes met CKV!

 

 


 

 

Deze site, Kernvak CKV, is een persoonlijk initiatief, vandaar dat ik me vrij voel je, jij en ik te gebruiken. Maar soms ook u. En soms een eigen mening te geven. 


2020      jonomul@me.com